Top

Loopbaan werkboek 2 - Wat kan je ?

  • Loopbaan werkboek 2 - Wat kan je ?
  • Loopbaan werkboek 2 - Wat kan je ?
12,50

Dit is een vervolg op Loopbaan werkboek 1. Je kan het ook afzonderlijk gebruiken.

In Loopbaan werkboek 2 gaat het om Wat je kan. Welke kwaliteiten heb je en hoe kan je deze inzetten in jouw loopbaan.


Er zijn drie thema's:

  • Werkervaring

Deze module is bedoeld om al jouw werkervaring in kaart te brengen; zowel zakelijk (functies waarmee je in jezelf in levensonderhoud voorzag) als privé (activiteiten die je naast jouw eigenlijke werk vervulde, zoals vrijwilligerswerk of bestuurszaken in een vereniging). De informatie die deze module oplevert, kan je onder andere gebruiken voor het maken van een c.v. (curriculum vitae).

  • Persoonlijke successen en unieke vaardigheden

Wanneer je op zoek bent naar ander werk, moet je kunnen vertellen wat jij gepresteerd hebt. Steeds vaker worden namelijk specifieke vaardigheden als functie-eis genoemd, zoals zelfstandigheid, organisatietalent, stressbestendigheid en communicatieve vaardigheden. Het is dan niet voldoende te bevestigen dat je aan die eisen voldoet; je zult ook duidelijk moeten maken waar dat uit blijkt. Deze module helpt jou bij het vinden van de juiste voorbeelden en bij het krijgen van een goed gevoel over jezelf. Van beide resultaten kan je tijdens het sollicitatiegesprek nuttig gebruik maken.

  • Mogelijkheden en beperkingen

Om bij het selecteren van mogelijke banen de juiste keuze te maken, moet je jouw mogelijkheden en jouw beperkingen kennen. Evenals datgene wat jou motiveert (waar je warm voor loopt) en wat jou demotiveert (waar je een slecht humeur van krijgt). Aangezien het soms moeilijk is om dit soort dingen zelfstandig te achterhalen, bieden wij je hierbij een aantal oefeningen aan om jou op weg te helpen.


Met dit loopbaan werkboek 2 ben je in staat te achterhalen wat jij kan ofwel waar jouw vaardigheden en talenten liggen. Altijd handig bij het zoeken naar een (andere) baan of het volgen van een studie.Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code