Top

Loopbaan werkboek 4 - Wat wil jij?

  • Loopbaan werkboek 4 - Wat wil jij?
  • Loopbaan werkboek 4 - Wat wil jij?
12,50

Dit Loopbaan werkboek behandelt jouw loopbaan wensen en verwachtingen. Centraal staat: Wat wil ik?

Onderwerpen die aan de orde komen in dit loopbaan werkboek:

  • Zicht op jouw loopbaanmogelijkheden
Deze module is bedoeld om jouw talenten, motieven en waarden in kaart te brengen. Dat wil zeggen: om nog eens op een rijtje te zetten wat jij kan (jouw talenten), waarom je sommige dingen wel wil en andere niet (jouw motieven) en wat jij belangrijk vindt (jouw waarden). Dit zijn de ingrediënten voor een goed zicht op jouw loopbaanmogelijkheden,de zogenaamde “oriëntatie op het loopbaanperspectief”, oftewel een eerste verkenning van de hoek waaruit het uiteindelijk moet komen. Het afstellen van het kompas, zeg maar.


  • Creatieve oriëntatie op jouw loopbaankansen

Bij het zoeken naar een nieuwe baan hebben veel mensen de neiging om zich meer te richten op de belemmeringen dan op de mogelijkheden. Men zegt bijvoorbeeld: “Dat beroep lijkt mij wel leuk, maar er komen toch geen vacatures. Ik heb te weinig opleiding, ik ben te jong of te oud, ik heb te weinig scholing, enzovoort. Een dergelijke houding is begrijpelijk (de omstandigheden zijn immers vaak niet zo vrolijk, waardoor het optimisme in de knel komt), maar heeft al snel de neiging een “self-fulfilling prophecy” te worden. Omdat je er niet in gelooft, wordt het ook niets. Deze module is bedoeld om het vertrouwen in jouw mogelijkheden weer terug te brengen en/of te vergroten en daarmee de kans op succes te vergroten.


  • Realistisch loopbaanbeeld
Laten we eerlijk zijn; naast de mogelijkheden zijn natuurlijk ook de belemmeringen belangrijk. Maar ook dáár kan je iets creatiefs mee doen, namelijk goed kijken waar de belemmeringen uit bestaan en kijken wat jij kan doen om ze op te heffen. Deze module in loopbaan werkboek 4 is bedoeld om dat proces  in kaart te brengen.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code